Paarse Spitskool Recept
Verhit een klontje boter in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de spitskool, bessensap en het kaneelstokje toe. Pel de sjalot en steek de kruidnagels er in. Roer de sjalot door de paarse spitskool en stoof de paarse kool op laag vuur met het deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Lekkere Paarse Spitskool recepten te vinden op SOS Recepten. Voorgerechten, hoofdgerechten en desserts, tips van Piet Huysentruyt, Jeroen Meus en Sergio Herman.
Spitskool, ook wel groene kool, is iets anders dan witte kool. Het is net wat zachter van structuur en subtieler van smaak. Je kunt er heel veel verschillende kanten mee op en het in allerlei spitskool recepten verwerken. Je kunt er bijvoorbeeld makkelijk een spitskoolsalade mee in elkaar draaien. Maar je kunt er nog veel meer mee. Denk aan wokken, roerbakken en koken. Spitskool wokken
Paarse spitskool is een mix tussen spitskool en rode kool. De groente heeft een zachte, licht zoete smaak. De vorm kan meer of minder spits zijn, afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht tijdens het groeiproces. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit en smaak. Voeg de prei toe en bak deze plm. 2 minuten mee. Doe dan de spitskool erbij en roerbak alles nog plm. 5 - 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de spitskool. (De spitskool moet nog knapperig blijven!) Maak de spitskool op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat cayennepeper. Roer 2 eetlepels crème fraîche en 1 eetlepel mosterd door de kool. Maak de dressing door alle ingrediënten in een kom te mengen. Haal 4 mooie hele bladeren van de spitskool en hou deze apart. Snij vervolgens de kern uit de overgebleven spitskool en rasp de spitskool met een mandoline in fijne reepjes. Doe de reepjes spitskool in een grote kom en meng de dressing erdoor.
Paarse spitskool recept. 300 gram rundergehakt1 spitskool1 grote rode of groene paprika1 ui2 teentjes knoflook3 lente-uitjes1 bouillontabletpeper, zout,½ afgestreken eetlepel kerriepoeder (of meer naar smaak!)scheutje maggi aroma2 eetlepels olijfolie. Bereidingswijze. Spitskool in smalle reepjes snijden. Paprika wassen, zaadlijsten en pitjes verwijderen en in ... Voeg de prei toe en bak deze plm. 2 minuten mee. Doe dan de spitskool erbij en roerbak alles nog plm. 5 - 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de spitskool. (De spitskool moet nog knapperig blijven!) Maak de spitskool op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat cayennepeper. Roer 2 eetlepels crème fraîche en 1 eetlepel mosterd door de kool. 1 paarse spitskool 1 (rode) appel 75 gram walnoten 200 gram zachte geitenkaas* 2 takjes peterselie 2 eetlepels rozijnen 4 eetlepels mayonaise 2 eetlepel yoghurt 1 eetlepel (scherpe) mosterd 2 eetlepels (witte wijn)azijn peper en zout. 20 minuten 4 Bereidingswijze. 1. Paarse spitskool is een mix tussen spitskool en rode kool. De groente heeft een zachte, licht zoete smaak. De vorm kan meer of minder spits zijn, afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht tijdens het groeiproces. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit en smaak.
Paarse spitskool. Paarse spitskool bestaat nog niet zo lang, deze kool is geen oud ras maar een recente kruising tussen spitskool en rodekool. Paars en mals. Paarse spitskool heeft het uiterlijk en de malsheid van spitskool en de smaak en kleur van rodekool. De kleur gaat niet verloren tijdens het koken. Waarom deze variant is ontwikkelt weet ... Maak de dressing door alle ingrediënten in een kom te mengen. Haal 4 mooie hele bladeren van de spitskool en hou deze apart. Snij vervolgens de kern uit de overgebleven spitskool en rasp de spitskool met een mandoline in fijne reepjes. Doe de reepjes spitskool in een grote kom en meng de dressing erdoor. 4. Halveer de spitskool en verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in smalle reepjes. Pel vervolgens de ui, halveer deze en snijd in ringen. 5. Bak ondertussen het gehakt rul. 6. Verwarm olie in een wok op laag vuur. Voeg hier de gesneden rode ui en paarse spitskool aan toe en roerbak op hoog vuur tot het glazig ziet. 7.
Rodekool stamppot met appel, kaneel en rozijnen en een gehaktbal
Gewokte paarse spitskool met kastanjechampignons
Japans pannenkoekje okonomiyaki
Rode spitskool uit de wok met sinaasappel en tijm – anja's ...
Zuurkool gemaakt van rode spitskool
Tb&s | spitskool recepten voor de lekkerste spitskool op uw bord
Gemarineerde zalm met spitskool
Paarse spitskoolsalade met avocado, peer en geitenkaas
Paarse spitskool - foodprofessional
Tb&s | spitskool recepten voor de lekkerste spitskool op uw bord
Geblakerde spitskool met pimentón-cashewboter en rokerige chimichurri
Rode spitskool is vooral een spitskool, en minder een rode ...
Spitskool - diana's mooie moestuin
Amsterdams enige cevicheria. soms klassiek, vaak lekker ...
Kleurige 'coleslaw' met (paarse) spitskool – huphup foodlab
Spitskool: recepten, inspiratie en tips
Tb&s | leverancier van spitskool, rode spitskool en meer
Recepten met kool - smeding - groenten en fruit
Fresh quality stamppotje anders andijvie met paarse spitskool
Komentar
Posting Komentar