28 Recept Vegetarische Spitskool Schotel
Snijd de spitskool in dunne repen (je kunt ook de voorgesneden gebruiken) en snipper de ui en knoflook fijn. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze een kleurtje krijgen. Voeg de opbakaardappeltjes toe en bak ze 7-8 minuten. Schep de spitskool er doorheen en bak tot dat het iets geslonken is. Snij de 1/2 spitskool in de lengte in 4. Snij het middelste dikke stuk eruit. Leg de spitskool in een ovenschotel. Meng de yoghurt met de olijfolie en de grof gehakte paranoten, kruid goed met peper, zout, curry en kurkuma. ( mag goed doorsmaken) Giet dit mengsel over de spitskool. Strooi er de gemalen kaas over en daarna de pompoenpitten.
We worden vaak geïnspireerd door recepten van onze lezers. Anke Wetzel heeft al veel van haar heerlijke en creatieve vegetarische gerechten met ons gedeeld. Ze houdt van koken en is al sinds een paar jaar vegetarisch. Haar recept voor spitskool met champignons en rijst vind je hier!
Bereidingswijze: Schil de aardappels en zet een pan met water op. Kook de aardappels circa 20 minuten totdat ze zacht zijn. Stamp de aardappels fijn met 1 eetlepels creme fraiche en een snufje zout en peper. Snijd de spitskool en prei in stukjes. Bak de spekreepjes in een pan zonder olie totdat ze knapperig zijn. Verkruimel de feta en verdeel ook dit over de schotel. Zet de oven ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt deze schotel van te voren maken. Zet hem afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor 180 graden. Bak de schotel zeker 40 minuten om door en door warm en gaar te worden. Eet smakelijk!! Eet je liever spitskool gecombineerd met vlees?? Voeg de prei toe en bak deze plm. 2 minuten mee. Doe dan de spitskool erbij en roerbak alles nog plm. 5 - 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de spitskool. (De spitskool moet nog knapperig blijven!) Maak de spitskool op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat cayennepeper. Roer 2 eetlepels crème fraîche en 1 eetlepel mosterd door de kool.
Recept vegetarische spitskool schotel. Verhit de olie in een wok en bak de tofublokjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Snipper de ui grof. Snijd de spitskool in reepjes en de bananen in plakjes. Roerbak de uisnippers goudbruin. Voeg de spitskool toe en laat al omscheppend wat slinken. Roer de rest van de woksaus erdoor en breng al omscheppend aan de kook. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Verwijder ondertussen de stronk van de spitskool en snijd de kool fijn. Voeg het gehakt met de paprikapoeder en het komijnzaad toe en bak in 3 min. rul. Voeg de spitskool in delen toe en roerbak 3-4 min. tot de kool geslonken is. Voeg de prei toe en bak deze plm. 2 minuten mee. Doe dan de spitskool erbij en roerbak alles nog plm. 5 - 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de spitskool. (De spitskool moet nog knapperig blijven!) Maak de spitskool op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat cayennepeper. Roer 2 eetlepels crème fraîche en 1 eetlepel mosterd door de kool. Verkruimel de feta en verdeel ook dit over de schotel. Zet de oven ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt deze schotel van te voren maken. Zet hem afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor 180 graden. Bak de schotel zeker 40 minuten om door en door warm en gaar te worden. Eet smakelijk!! Eet je liever spitskool gecombineerd met vlees??
Voeg de prei toe en bak deze plm. 2 minuten mee. Doe dan de spitskool erbij en roerbak alles nog plm. 5 - 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de spitskool. (De spitskool moet nog knapperig blijven!) Maak de spitskool op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat cayennepeper. Roer 2 eetlepels crème fraîche en 1 eetlepel mosterd door de kool. Bereidingswijze: Schil de aardappels en zet een pan met water op. Kook de aardappels circa 20 minuten totdat ze zacht zijn. Stamp de aardappels fijn met 1 eetlepels creme fraiche en een snufje zout en peper. Snijd de spitskool en prei in stukjes. Bak de spekreepjes in een pan zonder olie totdat ze knapperig zijn. 1 spitskooltje,gesneden - 2 van die ovale tomaten, in stukjes en zonder pitjes - 2 teentjes knoflook, fijngehakt - 1 ui, gesneden - 1 bouillonblokje - 1 zakje kaassaus met basilicum - beetje basilicum uit een potje - 1 gedroogd rood pepertje, verkruimeld - olijfolie. Vegetarisch Hoofdgerecht.
Foodblogswap* spitskool in bladerdeeg! - de pan van pien
Roergebakken spitskool met quorn
Spitskool met champignons en rijst
Wat eten we vandaag? lekkere & makkelijke recepten - culi sandra
Ovenschotel met spitskool recept | makkelijk en lekker ...
Ovenschotel met chinese kool en kerrie - deedylicious
Aardappel - spitskoolschotel met zelfgemaakte pindasaus ...
Recept: ovenschotel met spitskool en schimmelkaas | wat koken ...
Spitskool ovenschotel met rookworst
Spitskool stamppot met cashewnoten - lekker eten met linda ...
Geroosterde spitskool met mosterd-kaas gratin en aardappels
Spitskool ovenschotel met rookworst
Vegetarische aziatische schotel – anja's foodblog
Ovenschotel met seitan, linzen, spitskool en rozijnen
Ovenschotel met vegagehakt, spitskool en rozijnen ...
Ovenschotel met spitskool en gehakt
10 x heerlijke ovenschotels voor thuiswerkers | aardappels.nl
Komentar
Posting Komentar