20 Spitskool Uit De Oven Met Kaas
Verwarm de oven op 220 graden. Vet een ovenschaal in. Schep de aardappelpuree hierin. Daarop de spitskool met spek en bestrooi vervolgens met de geraspte kaas. Ik strooi er altijd nog extra zwarte peper over en een snufje pul biber (soort chilivlokken). Bak de spitskool ovenschotel in 15 minuten goudbruin. Schep vervolgens de aardappelen op de spitskool. Meng de crème fraîche met het ei, geraspte kaas (naar smaak) en basilicum (naar smaak). Giet het mengsel over de aardappelen en bestrooi het geheel met nog wat geraspte kaas en wat (verse) peper. 30 minuten in de oven en je hebt een lekkere variatie op spitskool
De smaak van de geroosterde spitskool is zoetig en fris, de bite is lekker knapperig en de kool blijft supersappig. En ze zien er toch heel leuk uit op deze manier? De kaas kun je ook vervangen door een mengsel van edelgistvlokken met een drupje olie en eventueel wat kruiden, voor een vegan versie.
Strooi de kaas erover en plaats de schotel in het midden van oven gedurende 40-45 minuten tot het goudbruin en gaar is geworden. Notities Wil je wat luxere versie van de ovenschotel met spitskool maken, kun je in plaats van ham ook dezelfde hoeveelheid Chorizo nemen, of een andere soort worst. 1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardappels en snijd in dunne partjes of in frieten. Meng de aardappels in een kom met olie, zout en peper. Spreid uit op de bakplaat en plaats alvast in de hete oven. 2. Snijd intussen de spitskool in de hoogte in 6-8 dunne parten/plakken. Pel de ui en snijd in ... Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de schoongeboende aardappelen in plakjes en kook deze in water met zout in 15 min. gaar. Kook ondertussen de in reepjes gesneden kool in 10 min. gaar. Giet daarna af in een vergiet en druk met een lepel het overtollige vocht eruit. Giet de aardappelen af en schep om met de mosterd en de boter.
Spitskool uit de oven met kaas. Laat de gare aardappels goed droog stomen.Stamp de aardappels met een stamper grof en roer de rest van de crème fraîche en 1 eetlepel mosterd door de aardappelen. Strijk de aardappelen uit over de spitkool en bestrooi met wat geraspte kaas. Zet de schaal in de voorverwarmde oven tot de kaas een goudbruine kleur heeft gekregen. Strooi de kaas erover en plaats de schotel in het midden van oven gedurende 40-45 minuten tot het goudbruin en gaar is geworden. Notities Wil je wat luxere versie van de ovenschotel met spitskool maken, kun je in plaats van ham ook dezelfde hoeveelheid Chorizo nemen, of een andere soort worst. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de schoongeboende aardappelen in plakjes en kook deze in water met zout in 15 min. gaar. Kook ondertussen de in reepjes gesneden kool in 10 min. gaar. Giet daarna af in een vergiet en druk met een lepel het overtollige vocht eruit. Giet de aardappelen af en schep om met de mosterd en de boter. Kruid met peper en zout naar smaak. Meng de jus van het vlees erdoor voor een extra lekkere smaak. Leg in een grote ovenschaal eerst het vlees, dan de spitskool en champignons en giet er de saus over en strooi er de pecorino over. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden tot alles goed heet is en de saus een lichtbruin korstje heeft.
1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardappels en snijd in dunne partjes of frieten. Meng in een kom met olijfolie en spreid uit op de bakplaat. 2. Snijd intussen de spitskool in de lengte in 6-8 dunne parten/plakken. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de cherrytomaatjes en snijd doormidden. 3. 1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardappels en snijd in dunne partjes of in frieten. Meng de aardappels in een kom met olie, zout en peper. Spreid uit op de bakplaat en plaats alvast in de hete oven. 2. Snijd intussen de spitskool in de hoogte in 6-8 dunne parten/plakken. Pel de ui en snijd in ... Vegetarisch hoofdgerecht dat, eveneens gecombineerd met (Boeren-) Goudse kaas, ook met verschillende andere groentesoorten kan worden samengesteld. Bleekselderij, Chinese kool, paksoi, andijvie en spinazie (beide van de volle grond) zijn enkele voorbeelden. Ook met de verschillende kaassoorten kan men varieren. Andijvie met Roquefort of andere blauwgeaderde kaas en paksoi met jonge geitenkaas ...
Ovenschotel met spitskool en gehakt
Instagram photo by afvallen met bregje • may 27, 2016 at 5 ...
Biobudget spitskool uit de oven met vegan gehakt en zoete ...
Gesmoorde groente met crème fraîche en kaas uit de oven ...
Ovenschotel met spitskool - wls recepten
Mosselen met spitskool, geroosterde amandel en ardennerham ...
Varkenshaas met geroosterde peer en gesmoorde spitskool
Ovenschotel van chinese kool en kerrie
Recept ovenschotel met spitskool
Spitskool ovenschotel met spek en kaas - familie over de kook
Recept | geroosterde spitskool met mosterd-kaas gratin en ...
Preischotel met gehakt en spitskool
Zoete aardappel met blauwe kaas - vega recept - de budget kok
Lasagne van spitskool - lekker en gezond
Vegetarische wok met spitskool, paksoi, venkel en wortel
Spitskool ovenschotel met spek en kaas
Witlof uit de oven met ham, kaas en bechamelsaus
Preischotel met noten en kaas – anja's foodblog
Lekker! ovenschotel spitskool champignons spekreepjes en prei
Cobbler met spitskool en sperziebonen | ik hou gewoon van eten
Spitskool-ovenschotel met spek - lekker en simpel
Spitskool met gorgonzola, druiven en spek | ik hou gewoon van ...
Komentar
Posting Komentar